Logo Prologis 2017 208px

 

 

 
  Prologis E-news 2017-11  
 

 

 

Bram Verhoeven

Beste relatie,

 

Het is geen nieuws voor u: de zomer is echt voorbij en de herfst is begonnen. Graag praat ik u bij over onze initiatieven. In deze update daarom meer over onze partnerships op de logistieke hotspots in Waalwijk, Tilburg, Eindhoven en Nieuwegein. Veel van onze projecten en contracten zijn duurzaam ingestoken, een paar lichten we in deze nieuwsbrief uit. Ik ben er trots op dat er binnenkort nog meer aankondigingen te verwachten zijn, houd ons dus in de gaten. Verder vonden er weer diverse mooie evenementen plaats, zoals de Expo Real in München en onze eigen jaarlijkse GET TOGETHER. Hier hebben we met veel plezier vele relaties gesproken. We gaan hiermee vol energie het najaar in en ik wens u dan ook een voorspoedige bedrijvigheid.

 

Bram Verhoeven
Country Manager Benelux & Nordics

 

 

 
 

 

 

 

DHL in Nieuwegein

Opening DHL Supply Chain
in Nieuwegein

 

We openden begin oktober samen met onze klant DHL Supply Chain en de gemeente Nieuwegein het nieuwste distributiecentrum van DHL Supply Chain. Het state-of-the-artpand, 23.000 vierkante meter groot, is vooral ingericht om bedrijven op het gebied van automotive en technology optimaal te kunnen bedienen. Het magazijn is gelegen op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein en is een mooi voorbeeld van groei op een locatie die voor nationale distributie steeds belangrijker wordt. Ik ben trots dat we met de gemeente Nieuwegein en met onze klant DHL Supply Chain dit fantastische project hebben gerealiseerd.

 

 

line560px

 
 

 

 

Pantos Tilburg groundbreaking

Start bouw DC5 in Tilburg

 

We zijn altijd op zoek om onze bestaande portfolio’s uit te breiden en onze klanten flexibiliteit in groei aan te bieden. Daarom hebben we in Tilburg 150.000 vierkante meter grond op Vossenberg West II aangekocht, de laatste grote kavel die beschikbaar was. De eerste fase van de ontwikkeling van deze grond omvat een built-to-suitovereenkomst met het Koreaanse Pantos Logistics voor 28.000 vierkante meter. Prologis kocht de grond van de gemeente Tilburg. Dit geeft ons de gelegenheid om 90.000 vierkante meter extra logistieke ruimte te ontwikkelen. Prologis Tilburg Park bestaat nu in totaal uit 365.000 vierkante meter.

 

 

line560px

 
 

 

 

Fokker Logistics Park

Groei op Fokker Park Schiphol

 

We breiden ook uit op Fokker Logistics Park. Hier kochten we Fokker DC6, een modern gebouw van 2.427 vierkante meter. Het pand wordt verhuurd aan een internationaal logistiek dienstverlener. Fokker Logistics Park is het grootste aan een luchthaven gelegen logistieke park van Europa in privaat bezit. De vraag naar vastgoed op het park blijft groot. De totale capaciteit van Prologis op het Fokker Logistics Park groeit met de aankoop tot ruim 120.000 vierkante meter. Het park kenmerkt zich door de hoge dienstverlening (o.a. beveiliging) die aan huurders wordt geboden.

 

 

line560px

 
 

 

 

Eindhoven DC2

40.000 vierkante meter erbij voor XPO Logistics

 

In Eindhoven ontwikkelen wij een distributiecentrum van 40.000 vierkante meter voor XPO Logistics. Halverwege 2018 wordt het pand opgeleverd. Door het wereldwijde partnerschap met XPO Logistics kunnen wij efficiënt en strategisch ondersteuning bieden bij de voortdurende groei van deze logistieke reus. De uitbreiding verdubbelt de capaciteit van XPO Logistics op het industrieterrein GDC-Noord in Acht. We hebben zelf de mogelijkheid om met nog eens 90.000 vierkante meter uit te breiden. Na Venlo, Schiphol is Eindhoven de derde locatie waar we voor XPO Logistics ontwikkelen.

 

 

line560px

 
 

 

 

Tekenmoment gemeente Waalwijk en Prologis op Expo Real Munchen

150.000 vierkante meter in Waalwijk

 

Samen met de gemeente Waalwijk gaan we 150.000 vierkante meter ontwikkelen op Haven 8. Hiervoor sloten we op de Expo Real een exclusieve overeenkomst met de gemeente. De gesloten overeenkomst stelt Prologis in staat om nog eens 150.000 vierkante meter aan logistieke ruimte in verschillende fasen te ontwikkelen. De regio Waalwijk is een van de snelst groeiende logistieke markten van Nederland vanwege de nabijheid van de A59, barge terminals, en de key hubs in Antwerpen en Rotterdam.

 

 

 

 
 

 

 


Actueel aanbod?

 

Wilt u weten waar voor u mogelijkheden liggen? Bekijk dan ons actuele aanbod van locaties of neem contact op met Leasing Officers Gina Helmold (+31 652 360 527) of Marijn van den Heuvel  (+31 611 032 407).

 

 

 

 
 

 

 

Photo Get Together 2017

GET TOGETHER 2017

 

Wat was het een topdag. In september organiseerden wij weer met veel plezier onze GET TOGETHER, de altijd gezellige bijeenkomst om met collega’s uit de logistiekvastgoedsector bij te praten, te eten en te lachen op het schitterende landgoed Wolfslaar in Breda. We hadden dit jaar Herman Brusselmans als gastspreker uitgenodigd. U kent Brusselmans als voetbalanalist, dichter en schrijver, of als vaak geziene gast bij De Wereld Draait Door. We sloten af met een walking dinner. Het Prologis Beneluxteam en ikzelf kijken terug op een zeer gezellige bijeenkomst en we kijken uit naar de editie van volgend jaar. Ik hoop u daar dan ook (weer) te zien.

 

 

line560px

 
 

 

 

 

Prologis Top Locations Europe Heat Map

Onderzoek beste logistieke locaties 2017

 

De nieuwste editie van ons internationaal onderzoek naar de meest aantrekkelijke logistieke locaties is gepresenteerd. Hoofd research & strategy Prologis Europe Dirk Sosef met zijn insights: “Twee drivers die de locatiekeuze bepalen worden belangrijker. Dat zijn ‘afstand tot toeleveranciers en klanten’ en de factor ‘beschikbaarheid van personeel’. Criteria die juist in belang afnemen zijn vooral gerelateerd aan kosten voor transport en vastgoed.” Sosef vervolgt: “De ijzersterke positie van de Benelux wordt wederom onderstreept. Venlo, Rotterdam, Amsterdam en de Antwerpen-Brussel corridor zijn samen met de Duitse regio’s rond Düsseldorf en Rhein Ruhr dé locaties waar het gebeurt. Zij zijn gepositioneerd in een dichtbevolkt gebied met toegang tot grote economische centra. Zij behouden hun positie ten opzichte van opkomende locaties in Centraal Europa die weer een ander type logistieke bedrijvigheid aantrekken, final assembly bijvoorbeeld.”

 

 

line560px

 
 

 

 

Prijzen uitdelen op Expo Real

 

Ook dit jaar stonden we met een grote delegatie op de EXPO REAL in München, de vakbeurs waar vastgoedminnend Europa bij elkaar komt. We hadden daar een eigen stand en hostten een expertpanel met smaakmakers uit vastgoed en logistiek. Onderzoeker, Dirk Sosef, hield een vurig betoog over de veranderende positie van logistiek als asset class. Ook reikten wij diverse awards uit aan gemeenten die hoge ogen scoorden in ons onderzoek naar de logistieke hotspots in Europa. Zo kreeg de gemeente Venlo een prijs voor de meest begeerde locatie in Europa. Maar ook Düsseldorf Rhein Ruhr viel op als sterke binnenkomer in de top 10. Het Poolse Lódz kreeg de award voor beste locatie buiten West Europa uitgereikt door regionaal directeur Prologis Noord Europa, Thomas Karmann.

 

 

line560px

 
 

 

 

 

iwbi logo

Sustainability updates

 

Veel wordt gezegd en geschreven over duurzaamheid. Dat dit een integraal onderdeel is van onze aanpak mag geen geheim meer heten. Trots zijn we op een pilotproject in Tilburg DC 5 dat we in samenwerking met het WELL Building Institute opzetten. Onze ambitie is om een WELL Building Standard™ te helpen ontwikkelen en het certificaat hiervoor te ontvangen. We bouwen in Tilburg volgens standaarden waarbij het welzijn van magazijnmedewerkers nadrukkelijk op de voorgrond staat. De WELL Building Standard™ wordt tot nu toe alleen op kantoorgebouwen toegepast. Dat het nu ook voor logistiek vastgoed wordt ontwikkeld is geheel nieuw Wij zijn de eerste ontwikkelaar en verhuurder van logistiek vastgoed ter wereld die een dergelijk pilot doet. Hierover gaan we u meer berichten.

 

 

line560px

 
 

 

 

Prologis Van Dorp

Property management: nieuw groot onderhoudscontract

 

Duurzaamheid zit ook in andere onderdelen van onze bedrijfsvoering. We hebben een nieuw contract gesloten met installateur Van Dorp voor het beheer en onderhoud van onze panden in Nederland. Door de sterke groei van onze vastgoedportfolio is het bestaande contract herzien. Nu worden preventief onderhoud, storingen en inspecties centraal door Van Dorp georganiseerd. Jessica Pearson, hoofd Property Management Prologis Nederland, licht toe: “Wij nemen de wensen die voortvloeien uit onze gebruikersonderzoeken serieus. Daarom hebben wij het contract herijkt waardoor we onze klanten nog betere  service kunnen bieden.” Bijkomend argument, zo voegt Jessica toe: “Duurzaamheid zit sterk in Van Dorps DNA, net als bij ons.” Van Dorp werkt in Nederland voor opdrachtgevers als Vopak, Rijkswaterstaat, Fletcher Hotels en de Hogeschool Utrecht.

 

 

line560px

 
 

 

 

Impact Day

 

Alle medewerkers van het Prologis kantoor in Amsterdam hebben deelgenomen aan onze jaarlijkse IMPACT Day in Nederland. IMPACT Day is een initiatief waarbij  collega’s zich wereldwijd inzetten voor lokale goede doelen. Dit jaar waren in Nederland 140 collega’s in touw en hebben we Sherpa in Baarn bezocht. Sherpa is een instelling voor gehandicapten. Wij hebben de inwoners een onvergetelijke dag bezorgd door naar de dierentuin te gaan en pannenkoeken te bakken. We hopen volgend jaar terug te komen om deze geweldige mensen én onszelf weer een gedenkwaardige dag te geven!

 

Prologis Impact Day

 

 

 

 
 

 

  

Prologis Management B.V.

  

Symphony Offices,
Gustav Mahlerplein 17-21,
1082 MS Amsterdam,
The Netherlands
Tel. +31 (0) 20 655 66 66

  

www.prologis.com www.prologisbenelux.comwww.prologis-locations.nl

Prologis 2017. All Rights Reserved.